Annons från Hälsaonline.se

Läkarundersökningar i mobilen

Att utföra sina läkarbesök online har blivit allt vanligare. Det revolutionerande sättet att gå till läkaren genom mobilen har öppnat många dörrar i dagens vårdsamhälle.


==Vilken nätdoktor är bäst?==

De flesta läkartjänster online är ganska lika varandra. Det finns några få detaljer som skiljer dem åt, men som kan vara viktiga att kolla efter beroende på vad du vill ha hjälp med. Hos hälsaonline.se kan du jämföra olika läkartjänster online för att se vilken som passar dina behov bäst. De listar och jämför också tjänster som erbjuder hälsokontroller genom blodprov online.
Den vanligaste skillnaden mellan olika onlinetjänster är att patientavgiften kan vara olika hög. Väntetiden, öppettider och möjlighet till uppföljning kan också vara olika beroende på vilken tjänst man använder sig av.

 

==Vad kan en läkare online göra?==

När de nya onlinetjänsterna kom var det många som frågade sig hur ett läkarbesök online kan ersätta ett riktigt besök. Nu är det många som snarare frågar sig varför vi gick till vårdcentralen så ofta för saker som kan göras direkt i mobilen.

En läkare online kan bland annat skriva ut och förnya recept, ge råd om yttre sår och skador samt hjälpa till vid psykiska besvär. Genom videosamtal eller vanliga telefonsamtal kan en doktor online hjälpa dig med många olika problem som du tidigare var tvungen att boka tid hos vårdcentralen för. Detta sparar tid, pengar och är dessutom en stor hjälp för att minska onödig smittspridning i samhället.