Annons från Pharma Nord

Så undviker du brist på vitamin D i höstmörkret

Kroppen kan inte tillverka vitamin D i mörkret och därför är det en god idé att ta tillskott av det livsviktiga D-vitaminet. Läs mer om vitamin D, varför det är så viktigt för hälsan och hur du kan få en ask D-Pearls som räcker i fyra månader helt gratis.


pharmanord-solSolen är den främsta källan till vitamin D, vår hud har nämligen förmågan att tillverka vitaminet via solens strålar på sommarhalvåret. Men från oktober till april står solen så pass lågt här på de nordliga breddgraderna att de nödvändiga våglängderna inte når fram och syntesen av vitamin D inte kan ske i huden, oavsett om solen skiner eller inte.

Denna del av året måste vi därför förlita oss till att det vi äter ger tillfredsställande mängder. I kosten finns vitamin D främst i fet fisk och berikade mejeriprodukter. Små mängder får vi också i oss från ägg och kött. Men väldigt många av oss får inte i sig tillräckliga mängder av detta livsviktiga vitamin. 

pharma-nord-parViktigt för bland annat ben och immunsystem

Vitamin D har en mängd viktiga funktioner i kroppen, till exempel spelar det en viktig roll i bibehållande av normala tänder och ben. En av vitaminets funktioner är nämligen att öka upptaget av kalcium. En tillräcklig mängd kalcium är i sin tur en förutsättning för mineraliseringen av ben och tänder. Vitamin D är också viktigt för en normal funktion av immunsystemet, vilket många av oss känner ett stort behov av så här års. 

Högkvalitativa D-Pearls från Pharma Nord

Vitamin D är fettlösligt och absorberas därför överlägset bäst om det inkapslas med olja. D-Pearls är små lättsvalda kapslar som innehåller 20, alternativt 38, mikrogram av den biologiskt aktiva formen av vitamin D löst i kallpressad olivolja.

D-Pearls har testats av forskare från Universitetet i Oslo. Blodproverna i studien visade att vitamin D från D-Pearls absorberades effektivt av studiedeltagarna. 

pharma-nord-d-pearlsPharma Nord är en av Europas ledande tillverkare av förebyggande kosttillskott och växtbaserade läkemedel. Våra kosttillskott är baserade på optimal biotillgänglighet, säkerhet och dokumentation och tillverkas enligt läkemedelsstandard. All produktion av våra kvalitetsprodukter sker från grunden i våra egna produktionsanläggningar som finns i Danmark i den lilla staden Vojens.

Prova D-Pearls helt gratis

Just nu har du möjlighet att prova en ask D-Pearls som räcker i fyra månader helt gratis och få Pharma Nords nyhetsbrev som håller dig uppdaterad om den nya vetenskapliga forskningen inom hälsa samt högkvalitativa kosttillskott och läkemedel. Klicka här för att ta del av erbjudandet